fbpx
arrow_back

İyonize Alkali Su Cihazı

İyonize Alkali Su Cihazı

İçindekiler

İyonize alkali su cihazı

İyonize alkali su cihazı 1950’li yıllarda Japonya’da geliştirilmiş, ilk deneyler bitkiler ve hayvanlar üzerinde yapılmıştır. İnsan bedeni üzerinde yapılan deneylerin tutarlı sonuçlar vermemesi sebebiyle, bu süreç daha uzun sürmüştür. Japon tıp doktorları iyonize alkali su cihazı ile yapılan alkali suyun toksik olmadığı için, birçok yetişkin hastalığına iyi geldiğine dair önemli verilere ulaşmıştır.

Su iyonizeri icadına, yerlilerin uzun ömürlü ve sağlıklı olmalarının, içtikleri buzul sularından kaynaklanması durumu ilham olmuştur. Bu ilhamla bilim adamları, elektrik ile suyu yeniden yapılandırmak ve sağlıklı hale getirmek için çalışmaya başlamışlardır.

İyonize alkali su cihazı savunucuları, iyonizerin icadının, penisilinden sonraki en önemli sağlık hizmeti olduğunu belirtmektedir.

İyonize alkali su cihazı, elektromanyetizma ile, normal musluk suyunu asitle savaşan ve antioksidan potansiyeli yüksek iyonize alkali suya dönüştürmeye yarayan cihazdır. Sade su, alkali mineraller ve asidik karbonattan oluşur. Alkali iyonize su cihazı, asidik karbonatı, alkali minerallerden ayırır; ayrı bir su akışıyla boşaltır.

İyonize alkali su cihazı, normal musluk suyundaki alkali elementleri asidik elementlerden ayırarak, sudaki magnezyum kalsiyum gibi minerallerden faydalanmanızı sağlar. Bu mineraller, cihaz sayesinde asitlikten kurtulduğu zaman antioksidan potansiyeli kazanıp, asitle savaşan alkalinite kazanır.

İyonize Alkali Su Cihazı Nasıl Çalışır?

Alkali su iyonizeri içinde su, geçirgen bir zarla çevrilmiş plakalardan geçer. Bu zar; enerji yüklü (alkali mineral ve karbonat gibi) atomların ve iyonların geçmesine izin verirken; nötr atomların geçmesine izin vermez.

Suda bulunan alkali minerallerin pozitif yükü varken; asidik karbonatın ise negatif elektrik yükü vardır. İyonize alkali su cihazı, içindeki elektromanyetik plakalar ile bu pozitif ve negatif yüklü iyonları ayırır. Pozitif yüklü alkali mineral iyonları, negatif plakalara çekilirken, asidik karbonat, pozitif yüklü plakalara çekilir.

İyon geçirgen zar, hem pozitif yüklü alkali mineral iyonlarının, hem de negatif yüklü karbonat iyonlarının içinden geçmesine izin verir ve bu iyonları daha sonra iki odaya ayırır.

İyonize Alkali Su Cihazı Ne İşe Yarar?

İyonlar, odalara ayrıldıktan sonra, alkali ve asidik sular oluşturmak için her bölmenin içindeki su ile reaksiyona girer. Her tip su, su iyonlaştırıcıdan çıkan ayrı bir akımla tahliye edilir. Alkali mineraller, alkali akışta, alkali maden suyu olarak boşaltılır.

Böylece elimizde sağlıklı bir alkali iyonize su kalır. Asidik karbonat, asidik su akışında bir karbonik asit çözeltisi olarak boşaltılır. Peki bu durumun insan sağlığına faydası nedir?

Vücuttaki oksidatif maddelerin hastalık ve yaşlanmada önemli bir faktör olduğuna inanılmaktadır. Bir iyonize alkali su cihazı kullanımı sonucu üretilen alkali su, Oksidasyon İndirgeme Potansiyeli (ORP) olarak adlandırılan negatif bir enerji yükü kazanır.

Bir su iyonlaştırıcısından gelen alkali suyun negatif ORP’si, ona serbest radikaller ve oksidatif maddeleri azaltma yeteneği verir. Bu da vücudun, tehdit altında olduğu serbest radikallerden kurtulması demektir.

İyonize Alkali Su Cihazı Teknolojisinde Biontech Farkı

Elektrot Kalitesi

İyonize alkali su cihazı çalışma prensibinde en temel işlem, elektrolizdir. Elektrotların bileşen malzemelerinin kalitesi ve tasarımı, elektroliz işleminin performansını ve üretilen suyun kalitesini direkt olarak etkiler.

Bu nedenle elektrotların malzemesi çok önemlidir. Eğer elektrot korozyona uğrarsa, elektroliz sırasında suda çözüleceğinden; su, çözünmüş elektrot iyonları ile kirlenecektir.

Biontech, elektroliz işlemi için platin kaplı, titanyum plakalar kullanır. Bu titanyum plakalar, alaşım olmayıp, yaklaşık %99,99 saf olması sebebiyle, elektrotların çekirdeğinde yüksek iletkenlik ve korozyon direnci sağlar. Ayrıca platin kaplama, yüksek iletkenlik, dayanıklılık ve yüksek sıcaklıkta bile kararlılık göstermek gibi özelliklerle, elektrotların ömrünü ve verimliliğini uzatmada fayda sağlar.

Elektrot Yüzey Alanı

Elektroliz işlemi, elektrotların yüzeyinde meydana geldiği için; elektrotların toplam yüzey alanı diğer önemli bir konudur. Daha geniş yüzey alanına sahip elektrotlarda, elektroliz işlemi daha etkilidir; daha fazla enerji ve elektron salınır. Bu nedenle, daha fazla aktif hidrojen üretilebilir ve ORP değeri daha düşük olabilir.

Biontech, ekstra geniş tek katmanlı elektrot yüzey alanına sahiptir. “BTM-1200 ve BTM-105DN” modelleri 7 katmana sahiptir, bu nedenle elektroliz performansı en üst düzeye çıkar.

Filtre İşlemi

Biontech teknolojisinde, filtrenin içindeki kalsiyum ağ, suya çeşitli mineraller katarak suyun kalitesini artırır.

İçi boş fiber membran filtreleme, zararlı ağır metalleri ortadan kaldırır.

Akıllı filtre kullanımı, sahte ürünlerin kullanımını engeller.

Tecrübe

Biontech, ev tipi su arıtma ve iyonize alkali su cihazı endüstrisinde, 35 senelik tecrübeye sahiptir. Bugüne kadar, Güney Kore’de 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak en çok satan iyonizer ödülüne layık görülmüştür.

İleri teknoloji ve güvenilir kalite kontrolünden dolayı Biontech, GMP (Good Manufacturing Process) sertifikası almıştır. Söz konusu ürünü uzun yıllar güvenle kullanabileceğinizden emin olabilirsiniz.

İleri teknolojisi ve rekabet gücüne güvenen Biontech, daha gelişmiş ve kullanıcı deneyimi odaklı ürünler geliştirmeye devam ederek; iyonize alkali su cihazı kullanımını daha geniş kitlelere yaymaya ve insan sağlığına katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Hayatınıza yeni bir tazelik katın!