fbpx
arrow_back

Böbrek Taşları ve Alkali İyonize Su

Böbrek Taşları ve Alkali İyonize Su

İçindekiler

Böbrek Taşları ve Alkali İyonize Su

“Vücudumuzun en önemli organlarından ikincisi” olarak bahsedilen böbreklerin en önemli işlevi, boşaltımdır. Böbrekler vücuttan idrar yolu ile, atık ürünleri ve fazla sıvıyı uzaklaştırır; böylece vücut kimyasallarının dengesini korur.

Böbrekler aynı zamanda vücudun tuz, potasyum ve asit içeriğinin dengelenmesini sağlarken, diğer organların işlevini etkileyen hormonlar üretir. Kısaca böbrekler, aşağıdaki işlevleri yerine getiren önemli organdır:

  • Atık ürünleri vücuttan uzaklaştırır,
  • İlaçları vücuttan uzaklaştırır,
  • Vücudun sıvılarını dengeler,
  • Kan basıncını düzenleyen hormonları salgılar,
  • Güçlü, sağlıklı kemikleri destekleyen D vitamini formu üretir,
  • Kırmızı kan hücrelerinin üretimini kontrol eder.

Böbrek Taşı Nedir?

Böbreklerin içinde, mineral ve tuzlardan oluşan sert tortulara “böbrek taşı” denilmektedir. Böbrek taşları, böbrek içinde hareket edene veya üreterlere (böbrekleri ve mesaneyi birbirine bağlayan tüplere) geçene kadar, genellikle semptomlara neden olmaz. Eğer bu taşlar üretere geçerse, idrar akışını engelleyebilir, böbreği şişirebilir ve ağrıya sebep olabilir. Kısaca böbrek taşı belirtileri şunlardır:

  • Kaburgaların altında, yanlarda ve sırtta şiddetli, keskin ağrı,
  • Alt karın ve kasıklara yayılan ağrı,
  • Dalgalar halinde gelen ve yoğunluğu dalgalanan ağrı,
  • İdrar yaparken ağrı veya yanma hissi.

Böbrek Taşı Neden Olur?

Böbrek taşları, kalsiyum, oksalat ve ürik asidin bir araya gelerek, idrarda yüksek konsantrasyonda mineral ve kristal oluşturması demektir. Eğer idrarınızda, böbrek taşları oluşumunu engelleyecek kadar yeteri miktarda sıvı yoksa, bu durum taşların oluşumuna davettir.

Bazen böbrek taşları bir kum tanesi kadar küçük olduğundan, bu durumu farkında olmadan atlatabilirsiniz. Fakat taş büyük olduğunda, idrar akışınız engellenebilir, yukarıda bahsettiğimiz ağrılı durumlar ortaya çıkar. Peki, bu duruma sebep olan etkenler nelerdir?

Çok fazla veya çok az egzersiz yapmak, genetik yatkınlık, obezite, bazı kimyasal ilaç ve takviyeler, az su içmek, çok fazla tuz veya şeker tüketmek böbrek taşına sebep olabilir. Ve bu taşlardan kurtulmak, oldukça acı verici olabilmektedir. Ancak taşlar zamanında tespit edilirse, genellikle vücuda kalıcı hasar vermezler.

Böbrek taşları, idrar yolunda takılır ve enfeksiyona sebep olursa ameliyat gerekebilir. Bazen de sadece ağrı kesici almak ve bol su tüketmek ile de geçebilir. Tüketeceğiniz suyun kalitesi, hayatınızı büyük oranda etkileyebilir. Araştırmalara göre alkali iyonize su tüketmenin böbreklere sağladığı birçok fayda bulunmaktadır. Şimdi biraz bu faydalardan söz edelim.

Böbrek Sağlığınız İçin Alkali İyonize Su İçin

Genç ve sağlıklı bünyelerde, henüz böbrek sorunları görülmeyebilir ancak 30 yaşından sonra vücut yıkım dönemine geçtiğinden ve birde kilo problemleri de varsa; böbrek taşı gibi sorunlar görülebilir. Özellikle kan pH değerinizin dengesi sarsıldığında, metabolik asidoz nedeniyle böbrekler yorulabilir. İşte tam bu noktada, vücudun asit yükünü azaltmak için alkali iyonize su tüketmek iyi bir seçimdir.

Alkali iyonize suyun, normal sulara göre farkından önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Bu farklardan biri, alkali iyonize suyun vücuda üstün hidrasyon sağlamasıdır. Böbreklerin sağlıklı kalması ve verimli şekilde çalışması için çok fazla suya ihtiyacı olduğundan, alkali iyonize su içmek diğer sulara göre böbreklere çok daha faydalı olacaktır.

Yapılan bir araştırmada, alkali iyonize su tüketen kişilerin böbreklerinde daha az miktarda ürik asit ve üre olduğu tespit edilmiştir. Tayvan’da, diyaliz hastalarında alkali iyonize su kullanımı sayesinde, inflamatuar göstergelerde azalma ve vücudun antioksidan aktivitesinde artış gözlemlenmiştir.

İçtiğiniz suyun hem alkali hem de iyonize olmasının, böbrek taşlarına ve daha birçok sağlık yararı olduğuna dair doktor görüşleri vardır. Özellikle şişelenmiş suyu yani “ölü su”yu tercih etmeyip, alkali iyonize suyu yani “canlı suyu”, kendisi ve ailesi için tercih eden sağlık uzmanlarımız bulunmaktadır.

İyonizerle Tanışın

En iyi alkali su kaynağı, bir su iyonlaştırıcı cihazdır. Hem vücudun asitliğini nötralize etmek hem de kalsiyum, magnezyum gibi yararlı minerallere sahip, kaliteli bir su içmek istiyorsanız, suyun elektroliz işleminden geçerek iyonize olması, yani alkali iyonize su olması gerekmektedir.

Unutmayın, birkaç farklı böbrek taşı türü vardır ve vücudunuzdaki taş türü, hangi alkali suyun size ne kadar yardımcı olacağını belirler. Doktorlar bu sebeple hastalarına, özel olarak değişen miktarlarda alkali iyonize su önerebilir. Bu sebeple mutlaka alkali suya başlamadan önce, suyun miktarını belirlemek için doktorunuzla konuşmanız tavsiye edilir.

Günde 2-3 litre şişelenmiş, hazır damacana su içseniz bile yukarıda bahsettiğimiz faydalardan yoksun kalabilirsiniz. Her gün iyonizerden elde ettiğiniz kaliteli alkali suyunuzu taze bir şekilde tüketmelisiniz. İyonizerler hakkında daha fazla bilgi almak ve detaylara göz atmak isterseniz, ilgili sayfamıza bekleriz.

Böbrek taşları ve alkali iyonize su içeriğimiz hakkında merak ettiklerinizi bizlere iletişim bilgilerimizden ulaştırabilirsiniz.

canli su

Canlı Su Nedir?

Canlı Su Nedir? Canlı su; saf suyun, doğadan topladığı minerallerle oluşturduğu doğal su kaynaklarından akan ilk…

Okumaya Devam Et

Hayatınıza yeni bir tazelik katın!