Seyahatlerde su tüketimimize neden dikkat etmeliyiz?
Hangimiz seyahat etmeyi sevmez ki? Yeni insanlar tanımak, yeni kültürler keşfetmek, tarihi öneme sahip yerleri gezmek ya da güzel bir tatil geçirmek bizi kolaylıkla harekete geçirebilir. Birçok insan yoğun çalışma hayatında bu seyahatleri bir kaçış noktası olarak görür ve sabırsızlıkla bekler.
Birçoğumuz seyahatin verdiği heyecanla su tüketimimizi zaman zaman unutabiliyoruz. Sağlıklı yetişkin bir bireyin normal aktivite halinde günde 2-3 litre civarında su tüketmesi tavsiye edilir. Sağlığımızı ve günlük enerjimizi korumak için çok önemlidir. Seyahatlerimizde de su tüketimi çok daha önemli hale gelmektedir. Özellikle uzun yolculuklar ve uzun uçuşlarda ortaya çıkan ve insan metabolizmasını etkileyen bazı olumsuz durumlar meydana gelmektedir.
Uzun Uçuşlardaki Bazı Olumsuz Etkiler
- Jetlag: Uzun hava yolculukları, özellikle farklı zaman dilimleri arasındaki uçuşlar, vücudun doğal saatini etkileyebilir ve jetlag adı verilen duruma neden olabilir. Jetlag, uyku düzeninde, sindirim sisteminde ve ruh halinde değişikliklere neden olabilir.
- Dehidrasyon: Düşük nem seviyeleri ve havadaki düşük basınç nedeniyle, vücut sıvı kaybına uğrayabilir. Bu durum, dehidrasyona neden olabilir.
- Dolaşım sorunları: Uzun süreli uçuşlar, bacaklarda dolaşım sorunlarına neden olabilir. Uzun süre hareketsiz kalmak, kanın bacaklarda birikmesine ve kan pıhtılaşması riskinin artmasına neden olabilir.
- Sindirim sorunları: Uzun süreli uçuşlar sırasında, sindirim sorunları yaşamak yaygındır. Uçuş öncesi ağır yiyeceklerden kaçınmak, yeterli miktarda sıvı tüketmek ve sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmek sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına yardımcı olabilir.
Seyahatlerinizde Susuz Kalmamaya Özen Gösterin
Su tüketimi uzun uçuşlarda yaşanan sağlık sorunlarının önlenmesine katkı sağlar. Bu anlamda bu yolculuklarda su tüketiminin artması ne gibi sağlık sorunlarının önlenmesi veya semptomlarının azalmasına fayda sağlar biraz da ondan bahsedelim.
- Uçak kabininde nem seviyesi düşüktür. Düşük nem seviyeleri, vücudunuzdan suyun daha hızlı buharlaşmasına neden olur, bu da vücudunuzun susuz kalmasına ve kurumasına yol açar. Bu nedenle, su içmek, vücudunuzun nem dengesini korumaya yardımcı olur ve vücudunuzun susuz kalmamasını sağlar. Dehidrasyonu engeller.
- Uzun süreli uçuşlar sırasında, uzun süre hareketsiz kalmak, kan dolaşımını yavaşlatabilir. Bu durum, bacaklarda şişme, halsizlik ve hatta derin ven trombozu gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Yeterli miktarda su içmek, kan dolaşımınızı düzenli tutar ve bu sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.
- Bu uçuşlarda uzun süre hareketsiz kalmak, dehidrasyon, düşük nem seviyesi, kabin basıncı gibi faktörler bir araya geldiğinde sindirim sisteminizde problemlere de neden olabilir. Bunlara kabızlık, mide yanması, şişkinlik ve gaz dahildir. Yeterli miktarda su içmek, sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Su, bağırsakların içindeki yiyecekleri yumuşatarak dışkı çıkışını kolaylaştırır ve kabızlık sorununu önler, midedeki asidi nötralize ederek mide yanması ve ekşimesi gibi şikayetleri hafifletebilir ve şişkinliği azaltarak gaz üretimini önlemeye yardımcı olur.
- Uçuş sırasında düşük nem oranı, su kaybı ve basınç, yorgunluk, baş ağrısı gibi problemlere de neden olmakta ve su tüketimi bu problemlerin de azaltılmasına fayda sağlamaktadır.
- Jetlag, vücudunuzun normal uyku-uyanıklık döngüsünün, seyahat ettiğiniz bölgenin zaman dilimine uyum sağlaması için uyum sağlamaya çalıştığı zaman diliminde ortaya çıkan bir durumdur. Uzun mesafeli seyahat sırasında zaman dilimlerinin değişmesi, biyolojik saatimizin dengesini bozabilir ve buna bağlı olarak uyku düzenimiz, yeme-içme düzenimiz ve ruh halimizde bozulma gibi bir dizi semptom ortaya çıkabilir. Su, vücudunuzun hidrasyonunu koruyarak, jetlag semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Uçuş sırasında yeterli miktarda su içmek, dehidrasyona ve yorgunluğa bağlı semptomları hafifletebilir. Ayrıca, suyun, vücudunuzun normal işleyişini sürdürmesi için gereken temel mineralleri ve elektrolitleri taşıması da önemlidir.
Sonuç olarak olanakların daha iyi hale gelmesi ile birlikte uzun uçak yolculukları hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Teknolojik ve ekonomik olanakların daha iyiye gitmesi ile sayılarla ifade ettiğimizde bu yolculukların katlanarak arttığını görüyoruz. Bu yolculuklar aynı zamanda insanın metabolizmasını zorlayan ve gerek uçuş konforunu etkileyen gerekse uçuş sonrasında etkileri devam eden bazı rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bu yolculukların öncesinde ve sonrasında su tüketimi ile bu rahatsızlıkların bazılarının giderilmesine, bazılarının ise semptomlarının hafifletilmesine fayda sağlayabiliriz.
Seyahatlerinizde Hidrojenli Su Jeneratörü ile Sağlıklı Yaşam
Seyahatlerinizde su tüketimi bahsettiğimiz gibi hiç de azımsanmayacak faydalara sahiptir. Aynı şekilde antioksidan su tüketimi, bağışıklık sistemimizi, hücrelerimizdeki serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltarak güçlendirebilir ve hücre hasarını engelleyerek birçok hastalığı önleyebilir. Seyahatlerinizde antioksidan su tüketerek hem seyahatinizin metabolizmanız üzerindeki olumsuz etkilerini azaltabilir, hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Bunun için Biontech BTH-101T Hidrojenli Su Jeneratörü size ihtiyacınız olan antioksidan suyu sağlayacaktır. Küçük ve kolay taşınabilir özelliği ve uzun pil ömrü ile Biontech Hidrojenli Su Jeneratörü ile seyahatlerinizde 4 dakika içerisinde antioksidan su elde edebilirsiniz.